10 Orang Pertama Yang Mendaftar Di Facebook

Facebook sudah menjadi fenomena di dunia pada abad ini...Semua benda menggunakan facebook.Artis,produk kecantikan,dan kebanyakan artis lah..Malah ada blogger yang buat fans page untuk blog mereka..hoho..Tapi tahukan anda bahawa siapakan orang yang terawal yang mendaftar facebook nih.


Mereka lah antara 10 orang terawal yang mendaftar di rangkaian facebook..


Merupakan founder Facebook yang petama daftar website nih.mestilah dia kan..Dengan nombor id 4


2. Chris Hughes

Chris Hughes adalah Co-Founder Facebook yang merupakan teman sebilik Mark Zuckerberg semasa mereka belajar di University Harvard.Selain menjadi co-founder facebook,Chris Hughes menjadi popular setelah dia membuat website untuk Obama iaitu my.barrackobama.com yang dikatakan menjadi penyumbang besar sehingga Obama menjadi presiden kulit hitam yang pertama di Amerika Syarikat..Nombor idnya ialah 5.


3.Dustin MoskovitzDustin Moskovitz adalah Co-Founder Facebook dan merupakan teman sebilik Mark Zuckerberg semasa belajar di University Harvard.Moskovitz memiliki saham Facebook sebanyak 6% yang membuat kekayaannya dianggarkan mencapai 1.4 million US$.Forbes menyatakan dia merupakan millionanre termuda di dunia..Nombor idnya ialah 5.


4. Arie HasitArie Hasit merupakan kawan baik Mark Zuckerberg,ini kerana mereka berdua sering lepak bersama-sama sewaktu belajar di University Harvard.Mereka berdua juga merupakan Jewish/Yahudi.Sekarang dia bekerja sebagai juru bicara angkatan bersenjata Israel..Nombor idnya ialah 7.5. Marcel Georg├ęs Laverdet IISikit jer maklumat mengenai mamat nie.Dia bekerja di Facebook..Nombor idnya ialah 10.6. SoleioSoleio merupakan pegawai teknik Facebook.Di page Facebook nya,dia menyatakan ianya berhubungan dengan teknikal Facebook..Nombor idnya ialah 11.


7. Chris Putnam
Chris Putnam merupakan salah seorang software engineer Facebook.tu jer..Nombor idnya ialah 13.8. Andrew McCollumAndrew McCollum ialah kawan sekelas dengan Mark Zuckerberg di Harvard sekaligus menjadi design grafik pertama Facebook.Dialah yang merancang logo facebook untuk pertama kalinya..Nombor idnya ialah 26.


9. Colin KellyMerupakan pelajar Universiti Harvard dan berkemungkinan besar ialah teman sekelas Mark Zuckerberg.Kebanyakan pemilik-pemilik id-id yang kecil ialah pelajar Universiti Harvard kerana memang pada awalnya,Facebook dikembangkan untuk kepentingan pelajar dan mahasiswa Harvard. Nombor idnya ialah 27.


10. Mark Kaganovich
Mark Kaganovich ialah pelajar Harvard dalam bidang sains komputer.Dia merupakan founder dari labmeeting,iaitu sejenis social network seperti Facebook,tetapi dikhususkan oleh para ilmuan sahaja..Nombor idnya ialah 28.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...